середа, 1 вересня 2010 р.

Школа виживання – школа справжніх випробувань.

27 серпня 2010 року на базі Лугинського молодіжного центру відбулася справжня Школа виживання.
Школа проводилася з метою зміцнення зв'язків між молодіжними центрами Житомирської області та дослідження екологічних особливостей смт. Лугини.
В першій половині дня відбувались змагання з футболу між юніорськими командами: Ігнатпільським молодіжним центром, Лугинською спортивною школою та Дивлинською футбольною командою. Жвава гра змусила прокинутися всіх, від футболістів до вболівальників, а в перервах між матчами група підтримки з с. Ігнатполя підбадьорювала гравців запальними танцями.
Після футбольного матчу до учасників молодіжних центрів приєдналися міжнародні волонтери. Активісти мали змогу презентувати свою діяльність та висловити пропозиції щодо співпраці з молодіжними центрами та міжнародними волонтерами. Методом голосування визначились чотири найкращі проекти: «Зимові канікули» або знайомство з культурою ескімосів», «Молодіжна газета», «Похід у Кримські гори» та «Організація туристичних подорожей». Усі учасники поділились на 4 команди – визначили завдання, механізми реалізації та концепції проектів. За плідну роботу усі учасники отримали призи.
Прослухавши майстер-клас з туристичної майстерності та надання першої медичної допомоги від пана Володимира Бовсунівського, вчителя військової підготовки та фізкультури Лугинської школи, учасники мали змогу попрактикуватися в набутих навиках.
Руслана Герасименко, учасниця Школи відмітила: «Завдяки знанням отриманим на майстер-класах жодна прірва не стане для мене перешкодою!»
І ось, нарешті, довгоочікувана гра геокешинг! Встановлені точки, розміщені «клади», згруповані команди та отримані інструкції... Гра почалась! Проте закінчити її не дозволили природні умови. Почалась справжня злива. Для гравців, такий розвиток подій не став перешкодою для того, щоб презентували свої командні досягнення, але став перепоною для роботи на місцевому стадіоні, яка була запланована в рамках проведення Школи виживання.
Настав час прощатись... Молодь обмінювалась контактними адресами, фотографувалась на пам'ять, домовлялась про наступні зустрічі, адже незабаром в Овруцькому районі на них чекає еко-табір!
Учасниками Школи стали 65 молодих хлопців та дівчат з Овруцького, Лугинського та Коростенського районів, міжнародні волонтери із Оксфордського університету та студенти столичних ВУЗів.
Школа проходила в рамках реалізації Проекту «Соціальна інтеграція та розвиток громадянської відповідальності молоді в Україні» Програми розвитку ООН в Україні.
За додатковою інформацією звертайтеся до Національного волонтера ВООН та Спеціаліста з розвитку молоді в Житомирській області, Тамари Репйової,
tamara.repeva@undp.org.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар