середа, 29 вересня 2010 р.

Молодіжна трудова толока

Хочеш мати багато друзів?
Хочеш бути лідером?
Хочеш брати участь у значних і важливих справах?
Хочеш наповнити своє життя цікавими подіями?
Приєднуйся до волонтерського руху, так як приєднались понад 150 волонтерів з Ігнатпільського молодіжного центру та Кобилинського, Сорокопенського, Нововелідницького волонтерських загонів Овруччини, студентських трудових загонів Житомирського національного агроекологічного університету та агротехнічного коледжу, державного педегогічного університету імені Франка 23 вересня на Овруччині і провели молодіжну трудову толоку в рамках Всеукраїнської акції «Пам’ятати, відродити, зберегти» під керівництвом управління у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської ОДА, Овруцької РДА, Житомирського обласного молодіжного трудового центру праці, Молодіжного Проекту «Соціальна інтеграція та розвиток громадянської відповідальності молоді в Україні».
Молодіжна трудова толока взяла свій старт в м. Овручі на центральній площі, де гостей із Житомира зустріли хлібом-сіллю та відбувся розподіл волонтерів на 5 команд для реалізації проектів.
В мальовниче село Ігнатпіль поїхали працювати дві бригади: одна, із волонтерів Житомирщини, допомагала переносити та складати дрова учасниці ВВв Барсук Олександрі Пилипівні, яка до кінця їх роботи так і не могла повірити що молодь робить безкорисливу добру справу і від того отримує задоволення. Також в Ігнатполі протікає річка Жерев, яка своїми берегами приваблює не тільки місцевих жителів, а й гостей села. На жаль не у всіх відпочиваючих сумління знаходиться на високому рівні і тому за літній сезон береги річки перетворились у суцільне сміттєзвалище. Саме тому волонтери Ігнатпільського молодіжного центру взяли за основу цю проблему, захищаючи проект «Пластик в дії», метою якого є прибрати береги річки Жерев, установити ящики для сміття та провести для учнів школи майстер-класи по вторинному використанню пластику.
В Кобилинському волонтерському загоні кипіла робота по встановленні альтанки та лавочок для відпочинку молоді. В Сорокопені волонтери прибирали місцевість навколо кринички з цілющою водою, а у Велідниках молодь прибрала територію біля будинку престарілих та місцеве кладовище.
«Це дуже значна подія для молоді»; сказав заступник начальника управління у справах сім’ї молоді та спорту Житомирської ОДА Олександр Антонюк , під час підведення підсумків та вручення подяк волонтерським загонам – «Молодь не тільки очищає навколо себе середовище, вона очищає свою душу».
Тамара Репйова, національний волонтер ВООН,
спеціаліст з молодіжного розвитку в Житомирській області.

Немає коментарів:

Дописати коментар